Adviseur Duurzaamheid en Circulaire Economie

Omschrijving

 • Verleg jij graag je grenzen?
 • Houd jij van een gezonde portie eigenaarschap?
 • Ben jij het type dat moeilijke onderwerpen bespreekbaar maakt?

In jouw uitdaging als  Adviseur Duurzaamheid en Circulaire Economie werk je aan afwisselende en uitdagende projecten in de GWW-, bebouwde omgeving en energiemarkt. Je hebt de ambitie om je kennis van de sector verder te ontwikkelen en meer diepgaande inhoudelijke kennis op te doen over onderwerpen, waaronder de toekomst van niet-financiële verslaggeving. Als adviseur ben jij sterk in het vertalen en realiseren van de duurzaamheid ambities van onze klanten, op strategisch, tactisch en operationeel niveau. In alle fasen van een project overtuig je de stakeholders van de te maken maatschappelijk verantwoorde keuzes. Je adviseert publiek als ook private instanties verspreid over Nederland in hun ontwikkeling naar een circulaire organisatie. Naast de projecten speel je ook een belangrijke rol in het interne team Duurzaamheid & Circulaire Economie. 


Ons Duurzaamheid & Circulaire Economie team bestaat uit zeven passievolle Fluxers van junior tot senior ervaring die samen bijdragen aan de verduurzaming van Nederland. Ons doel is de transitie naar een klimaat neutrale en circulaire bouweconomie te versnellen. Dit doen we door externe opdrachtgevers te ondersteunen met strategieën, scenario’s, rekenmodellen en tooling. Je hebt bij voorkeur kennis van of ervaring met Maatschappelijk Verantwoord Inkopen, Levenscyclusanalyse, Milieukosten en maatregelen (MKI), Circulaire economie, Global Reporting Initiative, Greenhouse Gas Protocol, Sustainable Finance Regulations en de CO2-Prestatieladder. Door de snelle ontwikkelingen binnen ons vakgebied besteden we veel aandacht aan interne kennisontwikkeling en daar kan jouw kennis en ervaring goed bij gebruikt worden. Daarnaast werken we samen aan kerninitiatieven en de ontwikkeling van nieuwe diensten. Er is dus genoeg ruimte voor jouw ontwikkeling en kennisdeling!


Dit bieden we jou

 • 30 vakantiedagen;
 • 10% compensatievergoeding boven op je brutoloon voor je oude dag;
 • Mobiliteitsvergoeding of een uitstekende (elektrische) leaseauto;
 • Goede werkmaterialen, zoals laptop en telefoon. BYOD is bespreekbaar en staat een vergoeding tegenover;
 • Onboarding van 100-dagen;
 • Toonaangevende projecten waarmee jij het verschil maakt in Nederland;
 • 65 enthousiaste Flux-ers om mee te sparren over uiteenlopende onderwerpen;
 • Iedere week een weekafsluiting met daarna een VrijMiBo;
 • Iedere week een bootcamp op ons dakterras;
 • Iedere maand een maandborrel;
 • Ieder halfjaar een bureau tweedaagse waarin we op een externe locatie ons bezig houden met educatie, sport en gezelligheid.


Even voorstellen

Aangenaam, wij zijn Flux Partners. Als adviesbureau helpen we de publieke en private sector en werken we aan toonaangevende projecten op het gebied van grond- weg- en waterbouw, utiliteitsbouw, wind- en energiemarkt. We gaan voor het maximale resultaat. Vanuit tendermanagement, projectbeheersing, duurzaamheid, omgevingsmanagement, inkoopmanagement en contractmanagement werken we dagelijks aan uitdagende projecten. Dit doen wij onder andere voor Vattenfall, Boskalis, Rijkswaterstaat, VolkerWessels Groep, Provincie Overijssel en Mourik. Denk aan het implementeren van duurzaamheidstrajecten, schrijven van de winnende tender Prinses Marijkesluis en het projectmanagement voor Metro aan zee. Het moet wel leuk blijven. Dat is één van de belangrijkste credo’s bij Flux Partners. Natuurlijk nemen we ons werk serieus. We geloven in ambities najagen, in hard werken, in kritisch meedenken en in creatieve oplossingen. We willen nooit stil staan en geloven in de kracht van ontwikkeling. Bij Flux Partners willen we het verschil maken voor onze klanten. Blijvende impact realiseren en duurzame resultaten boeken. Dat doen we als één team. Eén team waarin we open staan voor elkaars verschillen, we het ontzettend belangrijk vinden dat iedereen zich op zijn plek voelt, we durven te reflecteren en eigenaarschap tonen.

We zijn partners van elkaar, én van onze klanten. We werken samen, maar ook apart. Om met iedere Flux-er de juiste verbinding te houden hebben we de Flux Friday. Deze dag staat in het teken van kennisdeling, ontwikkeling en samen de week afsluiten. Onze kernwaarden Familiair, Leuk, Uitdagend, Xcellent staan hierin centraal. 


Jouw ontwikkeling met de Flux Academy

In de Employee Journey staat jouw persoonlijke ontwikkeling centraal. Wij geloven dat als jij groeit, je persoonlijke én professionele omgeving met je meegroeit. Daarom stimuleren wij je vanaf je start bij Flux Partners om je talenten verder te ontdekken en om in een korte tijd te groeien als adviseur en als persoon. In lijn met onze missie en visie faciliteert onze Flux Academy deze groei. Zo houd jij grip op je eigen ontwikkeling door ervarend leren, sociaal leren en formeel leren.

Vereisten

Eerlijk gezegd houden we niet zo van het woord vereisten. Helaas kunnen we de technische kant niet aanpassen. Wat wij hiermee bedoelen is dat het van pas komt als je het volgende meebrengt:

 • HBO/WO werk- en denkniveau met een achtergrond in finance, economie, (technische)bedrijfskunde, bouwkunde, duurzaamheid of een gerelateerd vakgebied;
 • 2 - 5 jaar werkervaring;
 • Je beschikt over een sterke inhoudelijke expertise en een uitgebreid (internationaal) netwerk op het gebied van Energie, duurzaamheid & circulariteit;
 • Enthousiasme, een scherpe geest, analytisch vermogen, een proactief karakter en communicatieve vaardigheden typeren jou goed;
 • Een intrinsieke motivatie voor een duurzame wereld;
 • Je gaat net als jouw 65 enthousiaste Flux collega’s voor de hoogste kwaliteit;
 • Je kunt je volledig vinden in onze kernwaarden: Familiair, Leuk, Uitdagend, Xcellent.

Nog meer reden om bij Flux te werken? Zeker > Over Flux. We zien je sollicitatie graag tegemoet. Sluit de vacature niet helemaal aan op jouw wensen of waar jij energie van krijgt? Voel je vrij om een open sollicitatie te sturen of contact op te nemen met het HR-team via 020 840 8600.